U kunt het ‘Tropical New Wave’ of ‘Urban Braziliaanse Disco’ noemen – één ding is zeker, Da Cruz brengt met haar vierde release ‘Disco e Progresso’ weer een aantal heerlijk nieuwe ritmische en zeer dansbare muziek.


Niemand wil Brazilië missen in 2016 met de Olympische Spelen voor de deur! Dat geld ook voor Da Cruz, band van Braziliaanse zangeres Mariana Da Cruz en woonachtig in Bern, Zwitserland.

Da Cruz heeft een goede gedegen basis en vertrouwen opgebouwd om daarmee muzikale grenzen op te zoeken die in de buurt komen van MIA of Skip Die. Op het album ‘Disco e Progresso’ ,slaagt de vier koppige band er op wonderbaarlijk wijze in om aantal zeer moderne en toch klassieke, diep stedelijke en open-minded fusiestijl te creëeren. Nooit pretentieus, maar altijd uitdagend om de dagelijkse routine te doorbreken, "Disco e Progresso" slaagt erin om je hart te raken en op hetzelfde moment je heupen te laten bewegen.


Het is geen verrassing dat Da Cruz al te weten dat Da Cruz recent wereldwijd op de grootste podia en festivals heeft gespeeld tussen Londen , São Paulo, Parijs en Berlijn.


"Disco e Progresso" is de meest kleurrijke en energieke plaat geworden door deze band. Meer dan ooit, Da Cruz combineert elementen van het 70-Disco-Funk, Dancehall, Kuduro, New Wave, Breakbeat, Samba en Indie-Rock met state van de techniek elektronische muziek. "Comfy Bossa-Nova liefhebbers moeten wachten", zegt Mariana Da Cruz.

Voor diegene die bekend zijn met Da Cruz, veel luister en dansplezier!

 

DA CRUZ

Mariana Da Cruz - Vox
Ane H. - Electronics
Pit Lee – Drums
Oliver Husmann – Guitar
Nick Hürny – Trumpet
Marc Stucki - Sax