Evenementen, Boekingen, Design, Fotografie en Pr voor Jazz Muscici en meer....

Jon Regen, singer songwriter/pianist/ met een zeer postieve vibe uit de jazz/pophoek. Begonnen als jazzpianist, studeerde hij piano bij Kenny Barron en tourde met artiesten als Kyle Eastwood en Jimmy Scott.

Alweer 10 jaar geleden is zijn eerste EP 'Almost Home' opgenomen, een mix van jazz/pop, veranderde zijn leven. Drie albums en honderden shows verder, is 28 april zijn nieuwe album 'STOP TIME' uit gekomen op het label Motéma Music. Geproduceerd door Mitchell Froom (Paul McCartney, Crowded House), en met leden van Elvis Costello's band Imposters, is het album al aardig opgemerkt bij de Amerikaanse Pers.
JON_REGEN.html
 

JON REGEN vanuit New York naar Nederland!

JONKVROUW bereidt zich voor op concert Paradiso.

Een jaar nadat ‘The LOVE child of Soul Music’, ofwel Myles Sanko zijn eerste concert gaf in Nederland is zijn fanmail enorm gegroeid.

Reden voor Jonkvrouw om in de grote zaal Paradiso een concert te plannen. Deze zal op zondag 4 oktober plaats vinden. Tevens zal er een voorprogramma worden aangeboden met locale topmuzikanten. Mis deze avond niet!

Black & White maakte als debuut album grote indruk in de UK, vooral met het nummer ‘Come on Home’ ontving hij goede recensies en met zijn tweede album ‘Forever Dreaming’ dat in september uit kwam, werd met open armen ontvangen. Het album klinkt zo soulvol en groovy, dat het lijkt alsof het veertig jaar geleden opgenomen is. Sanko wordt geïnspireerd door Bill Withers, James Brown, Al Green en Otis Redding.
MYLES_SANKO.html
 

Braziliaanse Disco brengt Olympische Spelen dichterbij...

Met de laatste release van het dubbel album ‘Disco e Progresso’, uitgebracht door Boom Jah Records laat Da Cruz horen dat diversiteit oneindig kan zijn. "Disco e Progresso" is de meest kleurrijke en energieke plaat van de hand van deze band. Meer dan ooit, Da Cruz combineert elementen van het 70-Disco-Funk, Dancehall, Kuduro, New Wave, Breakbeat, Samba en Indie-Rock met state van de techniek elektronische muziek. "Comfy Bossa-Nova liefhebbers moeten wachten", zegt Mariana Da Cruz.

Voor diegene die bekend zijn met Da Cruz, veel luister- en dansplezier!.
DA_CRUZ.html
 

Pierre Dunker Quartet, potentie om wereldwijd te gaan.

Pierre Dunker presenteert met enige trots zijn Quartet met composities, geschreven geheel van eigen hand. Dunker komt uit een muzikale familie. Zijn vader en oom, beiden gitaristen, bekend als de ‘Gebroeders Dunker’, die samenwerkten met bekende Curaçaosche locale componisten zoals Edgar Palm en Rudy Plaate. Pierre is een autodidacte muzikant.

De muziek die wij maken is de Caribische en Latijns-Amerikaanse pulse in mij, getint met klassieke lijnen en blues. Het Quartet stort zich met liefde en passie in deze muziek om de luisteraar mee te nemen op deze reis...’althans Pierre zelf.Mijn muziek is ethnisch/werelds with jazz invloeden..." Opnamens staan gepland in om in voorjaar 2016 het Album te kunnen presenteren.
PIERRE_DUNKER_QUARTET.html
 

NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS

Who’s the Bossa? is een internationale groep muzikanten met een gedeelde passie voor Braziliaanse muziek. Voor hun eerste album kozen ze voor een verrassende kleine bezetting (zang, piano, gitaar en cello). Bas en drums ontbreken, en dat is ongewoon voor Braziliaanse muziek.


Op The Chamber Music Project combineren Josee Koning (zang, NL), Hans Vroomans (piano, NL), Nelson Faria (gitaar, BR) en Daniël Pezzotti (cello, CH) op eigenzinnige wijze bossa nova, jazz en klassiek. Het resultaat is een virtuoos en tegelijk dromerig, relaxt en swingend album.
 

Josee Koning internationaal met Who’s The Bossa?

Jonkvrouw & Koning oriënteren zich in Openlucht Theaters

Josee Koning mag als één van de belangrijkste schakels genoemd worden tussen de Braziliaanse muziek en de Nederlandse cultuur.

Josee was woonachtig in Rio de Janeiro, waar zij als de Jazz-zangeres de overstap maakte naar oa Braziliaans zingende Bossa Nova.

In 1980 begint zij samen met toetsenist Peter Schön Batida, dat ‘stoot’ betekent. Ze bedenken een uniek concept met twee percussionisten vóór op het podium. Met haar heel eigen sound maakt de band snel furore in het land. De grote doorbraak komt in 1983 na een tv-optreden bij Sonja Barend. Batida speelt op North Sea Jazz en in clubs overal in Europa.

De legendarische band die in de jaren 80 swingende Braziliaanse jazz-fusion introduceerde in Nederland, komt opnieuw bij elkaar. In 2016, het jaar van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, is Batida beschikbaar voor unieke reünieconcerten.

Meer informatie over Batida: https://www.facebook.com/BatidaNL/?fref=ts
BATIDA.html
 

De man uit Enschede die al vijfenveertig jaar zijn eigen compromisloze muziek maakt weet van geen ophouden. Jasper van ’t Hof (1947) heeft een imposant oeuvre waarin jazz, ‘freejazz’, rock, jazz-rock, elektronica, solopianoconcerten, wereldmuziek en kerkorgels samen komen.

Vrijwel al zijn grote noten gaan voor het leeuwendeel aan Nederland voorbij, maar gelukkig is hij nu voor het eerst in jaren vanuit zijn thuisland actief; Jasper heeft een gloednieuw ¼-tet waarin vier generaties Nederlandse jazzmusici bijeen komen. 

Geheel akoestisch, en door Van ’t Hof voor dit ¼-tet gecomponeerd. Bijzonder deze mix, dit ‘very open jazz’ album ‘No hard shoulder’ is volkomen tijdloos.
Jasper_van_t_Hof_1_4-tet.html
 

Gloednieuw Jasper van ‘t Hof 1/4-tet met 4 generaties uit NL

In Cultureel Centrum Berkhout presenteert Jonkvrouw dit najaar een muzikaal programma, maandelijks op zondagmiddag een concert met een mooie variatie aan muziekstijlen.

Het programma wordt op 9 oktober geopend met een

one-man-concert van groot liedjes schrijver Edwin Schimscheimer.  Hij zal onder de naam  ‘Groen Licht’ eigen werk gaan vertolken.  23 oktober zal internationaal gezelschap Who’s The Bossa? u met een aanstekelijke mix van klassiek en Bossa Nova laten genieten. Wereldzangeres Petra Berger en piano virtuoos Jan Vayne presenteren op 27 november hun progamma ‘ Closer than Ever’.

Programmering door JONKVROUW in Berkhout.

Album presentatie ‘Trio of Liberty’ in Oosterpoort

Don Braden is vooral bekend omdat hij speelde in de groepen van Wynton Marsalis, Freddie Hubbard & Tony Williams. Zijn eerste professionele ‘gig’ was toen hij Branford Marsalis verving in de groep van Wynton. Branford ging bij Sting spelen en Don Braden kwam in de band met Kenny Kirkland op piano, Jeff Tain Watts op drums en Robert Hurst op bass. In de jaren daarna volgde een hele serie van ‘sideman-gigs’ waaronder tours met Kenny Barron, Betty Carter, The Harper Brothers en Tom Harrell. Inmiddels heeft hij zo’n 15 CD’s gemaakt onder zijn eigen naam en vele andere CD’s als sideman.

Don en Joris hebben nu besloten hun lange historie van samenwerking te verzegelen en als trio verder te gaan. ‘Liberty’ geeft de vrijheid van bezetting van de drummer. De muziek is swingend, toegankelijk, typisch New Yorks, maar ook vernieuwend en diepgaand. Het eerste album zal dinsdag 29 november worden gepresenteerd in de Oosterpoort in Groningen en 4 december Jazz Podium Waterweg.

Carezza Kwartet speelt Piazzolla in Berkhouter Kerk

Op 22 januari 2017 verzorgen de leden van het Carezza strijkkwartet een concert in de Berkhouterkerk, aanvang 14.30 uur. Op het programma staan deze middag werken van Mozart, Dvorak en de argentijnse componist Piazzolla.


Het Carezza strijkkwartet bestaat uit vier leden van het Radio Filharmonisch Orkest. Naast hun werkzaamheden als orkestmusicus wijden zij zich met liefde aan het kwartetspel. Hun repertoire bestrijkt een wijd tijdsbestek van klassiek, romantisch tot en met jazz-latin.


De Berkhouter kerk biedt het perfecte podium en een geschikte entourage om hun muziek kracht bij te zetten. De historische kerk stamt uit 1381 en is in 2012 en 2013 grondig gerestaureerd en opnieuw ingericht om vervolgens in gebruik te worden genomen als cultureel centrum.

VALENTIJN komt naar Cultuurkoepel Heiloo

Zondagmiddag 12 februari geven meesterpianist
Jan Vayne en zangeres Petra Berger een speciaal Valentijnsconcert in de Cultuurkoepel in Heiloo.
Het concert begint om 14.30 uur.

Op 14 februari 2017 vieren we weer de jaarlijkse Valentijnsdag. Om alvast in een romantische stemming te komen geven Petra Berger en Jan Vayne op zondagmiddag 12 februari een intiem concert met als thema ‘de liefde’. Petra en Jan vertellen over de liefde in al haar facetten en brengen de mooiste werken en liedjes uit de lichte- en klassieke wereld, recht uit het hart.

De Cultuurkoepel in Heiloo biedt hiervoor een prachtig decor. De concertzaal is imposant door haar hoogte en de schitterende lichtinval door de enorme glas in loodramen, vol met verhalen. En zeker ook door de ronde vorm en het grote podium, dat voorheen het altaar was. Maanden is orgelexpert Erik-Jan Eradus bezig geweest met de restauratie van het orgel. Nu alle 2200 pijpen weer schoon zijn, is het orgel helemaal klaar om tijdens dit concert bespeeld te worden door Jan Vayne.

KAARTVERKOOP/RESERVEREN: WWW.PETRABERGER.NL/ INFO@PETRABERGER.NL

Wat doe je als je als ZZP-er en gepassioneerd muziekliefhebber een groot netwerk hebt en er ook nog eens prachtige locaties zijn in Nederland waar nog geen regulier programma plaats vindt?


Contact leggen en mogelijkheden creëren, zodat het beleven van muziek, een essentieel onderdeel in ons leven om ons te ontspannen en te laten inspireren gedeeld kan worden.


Mede namens alle artiesten die meewerken aan dit programma mag ik u met trots en plezier uitnodigen om getuigen te zijn van deze mooie dag voor jong en oud op een unieke locatie bij u in de buurt.


Reserveer daarom spoedig uw plaatsen, zodat we zeker weten dat deze mooie dag door mag gaan!
HHH,_LOST_INTO_JAZZ.html
 

JONKVROUW presenteert in Berkhouterkerk in Berkhout

Jonkvrouw onthaalt met vreugde Tuur Florizoone

Hoewel de accordeon in de Lage Landen vaak nog steeds geassocieerd wordt met oubolligheid en platte lol, is hij in andere culturen al tijden een volwaardig instrument met een groot expressief bereik. Vooral in de handen van een componist en improvisator met fantasie en smaak, zoals een van België’s meest geliefde muzikanten, Tuur Florizoone. Zijn brede kennis en belangstelling, zijn charisma en voelbaar spelplezier als performer en zijn gave om zowel het hart van de muziekstukken als dat van de toehoorder te raken.


Met trots mag Jonkvrouw voor multitalent en zeer sympatieke Tuur Florizoone zijn concertagenda vullen met het boeken van concerten voor zijn formaties; Tuur puur sang met zijn composities, stuk voor stuk pareltjes, maar ook zijn trio  Massot/Florizoone/Horbaczewski is alweer 10 jaar samen in  verrassende setting van Tuba, accordeon en cello.

Het TRICYCLE reist van Brazilië naar Amerika en speelt van klassiek naar folk en jazz met een Vlaming, Waal en Brusselaar samen met basist Vincent Noiret en saxofonist/clarinetist Phillipe Laloy illustreert hoe rijk de kruisbestuiving kan zijn en toont de onbegrensde muzikale mogelijkheden.
TUUR_FLORIZOONE.html
 

Hakim is vooral bekend door zijn rol in Sesamstraat maar hij maakt ook theatervoorstellingen, hij vertelt verhalen en schrijft boeken.  Hoe mooi is het dat hij naar de Berkhouter kerk komt!

Met Hakim kan je namelijk lachen!

Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij komt aanzetten. Of het nou iets geks is uit de sprookjes van duizenden één nacht of iets geweldigs met stoere cowboys en indianen. Met Hakim op z’n best is alles mogelijk! Zondag 28 januari om 11.00 uur begint de voorstelling,

de deuren van de kerk gaan half uur eerder open.

ZONDAG 28 JANUARI 11.00 UUR

ENTREE € 7,50 voorverkoop € 10 aan de deur

U kunt uw plaatsen reserveren door het totaal bedrag van het aantal plaatsen over te maken op de rekening van JONKVROUW;

NL26 INGB 0008 0183 48 mvv uw naam + Code HAKIM

BOY EDGAR PRIJS WINNAAR 2017 Martin Fondse brengt samen met harpist Remy van Kesteren uniek Remy Martin in Berkhouter Kerk.

ZONDAG 28 JANUARI 15.00 UUR

ENTREE € 15 voorverkoop € 17,50 aan de deur

U kunt uw plaatsen reserveren door het totaal bedrag van het aantal plaatsen over te maken op de rekening van JONKVROUW; NL26 INGB 0008 0183 48 mvv uw naam + Code REMYMARTIN!

Sinds ze elkaar vijf jaar geleden ontmoetten, spelen en schrijven harpist Remy van Kesteren en componist/toetsenist Martin Fondse samen veel muziek. Maar slechts twee keer eerder stonden ze met z’n tweeën op het podium. En dat smaakte naar meer, want

hoewel ze uit totaal verschillende muzikale werelden komen, spreken ze dezelfde taal. Martin toert als kersverse BOY EDGAR PRIJS WINNAR 2017 door heel Nederland en Remy schrijft aan een nieuw album. Zeer blij deze twee vrienden te mogen ontvangen in het programma ‘Jonkvrouw Presenteert’, dat elke maand plaats vindt in de Berkhouter Kerk. Het wordt beslist een middag vol nieuwe muziek, experiment, improvisatie en fantasie.

Hakim op z’n best in kinderprogramma

Unieke samenwerking brengt Hollands Baroque + Eric Vloeimans

met ‘Carrousel’ naar Berkhouter kerk.

'Carrousel' is een wonderlijke melange van twee werelden. Waar de eerste samenwerking 'Old, New & Blue' nog een ontmoeting was van twee stijlen, bestaat nu de grens tussen barok en modern niet meer; de muzikale versmelting is een feit. Niet voor niets werd de cd bekroond met de Edison Klassiek Publieksprijs 2017.

Samen met Eric Vloeimans beweegt Holland Baroque zich tussen cornetto en celesta, tussen Bach en Vloeimans, tussen barok en nu.

De tournee is vernoemd naar het stuk van het gelijknamige album 'Carrousel', waarin er steeds wordt voortgeborduurd op Bach: spelen met herhaling. Dat is zowel in de geïmproviseerde muziek van Eric, als in de barokmuziek een wezenlijk gegeven.

U hoort onder andere het fluisterend zacht 'Mumu', een bijzondere mengeling van cornetto, trombone en trompet in 'Ocean of Petals', een prachtig arrangement met Bach-achtige elementen van 'Armin' en 'Chorizo' met een dosis Mendelssohn.

Na overweldigend succes spelen zij dit seizoen op twee unieke lokaties in Nederland Groningen en Berkhout!

Zondag 21 oktober 2018

Aanvang; 15.00 uur

Deur open; 14.30 uur


U kunt uw plaatsen reserveren door

     het totaal bedrag over te maken van het aantal kaarten op de rekening van JONKVROUW;

NL26 INGB 0008 0183 48 m.v.v.

uw naam + Code CAROUSSEL.


Entree  € 32,50


info@jonkvrouw.net

www.jonkvrouw.net


Berkhouter kerk

Kerkebuurt 172, Berkhout

AGENDA 2018


11 APRIL 21.00 UUR

HOT HOUSE HOORN,

LOST INTO J AZZ

ANNE CHRIS + TRIO BEREND VAN DEN BERG

HUIS VERLOREN, HOORN


24 APRIL 21.00 UUR

HOT HOUSE HOORN,

LOST INTO JAZZ

BAS LEGENDE

NEY CONCEIÇAO

BRAZILIAN JAZZ

HUIS VERLOREN, HOORN


30 MEI 16.00 - 00.00 uur

HOT HOUSE HOORN,

LOST INTO JAZZ FESTIVAL

Met

Dulfer JazZ featuring Jerôme Hol

Amsterdam Funk Orchestra

Reverend Moses & The Soul Disciples

Tico Pierhagen & Efraïm Trujillo

Jonkvrouw

+31 (0) 6 380 92 674

info@jonkvrouw.net

Geweldig nieuws natuurlijk! De Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is toegekend aan pianist/toetsenist en componist JASPER VAN ‘T HOF. Dit werd 29 juni 2018 bekendgemaakt op het jazz netwerk- en showcase evenement inJazz in Rotterdam. Als boeker was JONKVROUW al drie  jaar actief concerten te organiseren voor het akoestische JASPER VAN “T HOF 4-TET. Het lag in de logische lijn om nu ook de BBEP TOUR te organiseren. Bekijk het resultaat

Eindelijk weer een zangeres binnen de roster van JONKVROUW, en wat voor één!

SANNA VAN VLIET heeft al heel wat albums op haar naam staan en veel van de wereld gezien als vocaliste die zichzelf begeleid achter de vleugel. Als docent heeft zij haar eigen improvisatiemethode voor vocalisten ontwikkeld, waarmee zij les geeft aan het conservatorium in Amsterdam.

Samen met JOOST KESSELAAR (drums) en SVEN SCHUSTER (bas) nam ze het eerste album MUSIC FOR PRESIDENT op met louter eigen composities die 5 mei uit komt. Een mooie aanleiding voor een samenwer-king met JONKVROUW. Lees verder

Nieuwe samenwerking met vocaliste en pianiste Sanna van Vliet

Buma Boy Edgar Prijs, toegekend aan Jasper van ‘t Hof!

Jonkvrouw organiseert eerste Hot House Hoorn,

Lost into Jazz Festival in het Huis Verloren.

Hoe leuk is dat, Hemelvaartsdag vol met live muziek!

We sluiten het seizoen van het Hot House Hoorn, Lost into Jazz feestelijk af met een kleinschalig en sympatiek festival.

De geprogrameerde artiesten brengen u een eclectishe mix van stijlen uit het ouvre van de jazmuziek. Het Huis Verloren krijgt een hoofdpodium en huiskamerpodium en een akoestisch buitenpodium waar afwisselend verschillende acts voor u zullen spelen.


Het Huis Verloren biedt een gezellig terras, waar u onder het genot van een drankje naar akoestische sessies kunt luisteren, verzorgd door jammende  muzikanten uit de omgeving. Tevens kunt u ter plekke genieten van een  vers bereide grill specialiteit, verzorgd door ons culinaire team.


Vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom en het feestelijke festival gaat door tot middernacht. Meer informatie

Het podium voor jazz en geïmproviseerde muziek in het Huis Verloren te Hoorn

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van Billy Joel

Maurits Fondse is een veelzijdige pianist,

zanger en songwriter. Hij werkt als vaste pianist (en backvocalist) voor FREEK DE JONGE en staat veel in de theaters. Met zijn ‘The Story Of Billy Joel’ verteld hij op luchte wijze aan de hand van het muzikale ouvre het turbulente leven van componist, pianist en zanger Billy Joel. het publiek zingt uit volle borst de vele hits mee, ook leuk dat de minder bekende liedjes zeer de moeite waard zijn!  Lees meer