Pierre komt uit een zeer muzikale familie en stond als tienjarig jongetje met zijn quatro op het podium samen met Luti Samson, componist en zanger van populaire muziek op Curaçao.

Dunker komt uit een muzikale familie. Zijn vader en oom, beiden gitaristen, stonden bekend als de Gebroeders Dunker. Zij werkten veel samen met bekende locale componisten zoals Edgar Palm en Rudy Plaate. Pierre is een auto didacte muzikant. Zo leerde hij zichzelf gitaar spelen, speelde tot einde jaren negentig de elektrische bas en pakte vervolgens de contrabas op.

Met behulp van zijn basleraar werd hij geintroduceerd in het jazz circuit op Curacao. Later maakte hij deel uit van de Cubaanse formatie - Cuban Express en later Son CC.

In dezelfde periode (1999-2009) speelde hij zo’n tien jaar lang elke dinsdag met een jazzkwartet onder leiding van Gary Levy (saxophonist uit New York) bij de bekende Hook’s Hut op de jazzavonden.

Later volgden verschillende samenwerkingen met lkale als international artiesten zoals, Miles Peña, Dave Valentin, Michiel Borstlap, Denise Jannah en nog vele anderen. Pierre componeerde al vanaf z’n veertiende en intussen zijn er meer dan honderd composities van zijn hand, die zich uitstekend lenen voor vrije improvisatie.

Pierre is onlangs verhuisd naar Nederland met als doel zijn eigen formatie op te zetten en zijn composities ten gehore te brengen onder de naam van het Pierre Dunker Quartet.

"De muziek die wij maken is de Caribische en Latijns-Amerikaanse pulse in mij, getint met klassieke lijnen en de blues. De band is aangetrokken door liefde en passie voor deze muziek en de drang om de luisteraar mee te nemen op deze reis...

Mijn muziek is ethnisch/werelds with jazz invloeden..."

 

PIERRE DUNKER

QUARTET

Pierre Dunker - Bass

Bernard van Rossum - saxophones
Ryan Hanseler - piano
Owen Hart jr. - drums